Közélet

2016.11.24. 18:40

Kiállítás Kolonics György emlékére

November 29-től december 15-ig Kolonics, a Sportlegenda címmel kiállítás nyílik a pekingi olimpia előtt néhány héttel edzés közben tragikus hirtelenséggel elhunyt kétszeres olimpiai, tizenötszörös világbajnok és háromszoros Európa-bajnok kenus emlékére Pécsett, a PTE Általános Orvostudományi Karán (Szigeti út 12.).

K. Mayer A. (Dunántúli Napló)

Koló az elmúlt évtized egyik legjelentősebb magyar sportolója, szerény, segítőkész ember volt, igazi példakép.
A vándortárlat Paksról érkezik, a versenyző sportkarrierjét 27 tabló örökíti meg. A személyes tárgyakat, érmeket, elismeréseket nyolc vitrinben helyezték el. Itt kaptak helyet az edzésnaplók, a szurkolók által küldött buzdító képeslapok, a sportoló lapátja, a lapátfogója, illetve védjegye, a fásli helyett használt törölközőcsík. Ugyanitt tévén a vele készült riportokat és valamennyi jelentősebb nemzetközi versenyét meg lehet tekinteni.



A létrejött Kolonics György Alapítvány a kiállításon szeretné a kenus sportágat bemutatni és népszerűsíteni. Ezért a kenuzás története és a versenyhajók fejlődése is nyomon követhető, de kiállításra került a régi dalokat és fotókat tartalmazó kenus kódex eredeti példánya is.
Az emlékkiállítás ingyenesen látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!