Közélet

2016.11.28. 16:16

Folytatódik a Zsolnay Zrt. és a Ledina Kerámia közötti vita

Áru hamis megjelölése miatt tett feljelentést a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. a Ledina Kerámia Kft. logóhasználatával kapcsolatosan, tudta meg a HírTv.

Babos A. (Dunántúli Napló)

A gyár vezetése szerint az idén tavasszal a pécsi önkormányzat által alapított, majd nem sokkal később magánkézbe került Ledina Kerámia Kft. az engedélyük nélkül használja logójában a Zsolnay-mauzóleumot. Úgy vélik, hogy a Ledina Kerámia a leendő vásárlókat azzal is megtéveszti, hogy írásos anyagaiban 160 éves tapasztalatra hivatkozik. Mint ismert, mintegy százhúsz volt Zsolnay-s dolgozó ment át a Ledinához, tömeges rendkívüli felmondást követően.

A Ledina Kerámia vasárnap közleményt juttatott el lapunkhoz. Aszerint a cégük dolgozói felháborodottan értesültek arról, hogy a 2015-ben éppen áru hamis megjelöléséért feleségével együtt jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt Bachar Najari most már Zsolnay Vilmos nyughelyét is magáénak tekinti. Szerencsére azonban – folytatódik a Ledina Kerámia közleménye – Bachar Najarinak semmi köze a Zsolnay-családhoz, így a magyar kerámiaművészet géniuszának, Zsolnay Vilmosnak a mauzóleumához sem. Így csak arra tudnak gondolni, hogy Bachar Najari nagyon tart – és szerintük joggal – azoktól a vallomásoktól, amelyek a néhány nap múlva kezdődő bírósági tárgyalásokon a folyamatban lévő munkaügyi perekben nyilvánosan is hallhatóak lesznek majd. Azok során ugyanis az egykor a Zsolnay-gyárban dolgozó munkavállalók elmondják majd, hogyan is bánt velük valójában a szír üzletember  és felesége, valamint, hogy „milyen módszerekkel próbálják eltrükközni a Zsolnay-porcelánokat”.

Végül azt írták, a Ledina semmiben, és semmilyen körülmények között nem fogja utánozni Najari gyárát, mivel azt tragédiának tartja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!