Sport

2016.11.29. 09:10

Halmai Gábor vette át a PINKK irányítását

Ahogyan számítani is lehetett rá, a PINKK-Pécsi 424 szakmai stábjában változás történt.

Sz. M.

A szezonban eddig pocsékul teljesítő csapatnál Halmai Gábort nevezték ki vezetőedzőnek, de az eddig az első csapatot irányító Laczka Miklós sem távozik a klubtól.

A PINKK-Pécsi 424 szezonja eddig egy rémálommal ér fel, és ezúttal ebben semmi túlzó nincs. Ugyan már lassan november végéhez érünk, győzelme még nincs a pécsieknek sem a bajnokságban, sem pedig az Európa-kupában. Persze a nemzetközi porondon nem is vártunk csodát a PINKK-től, az azonban több mint kétségbeejtő, hogy hét forduló után csak jobb kosárkülönbsége miatt nem utolsó a tabellán a csapat.
A szurkolók körében már hetek óta téma, hogy változásra van szükség, ennek pedig most érkezett el az ideje, edzőt váltott ugyanis a tavalyi bajnoki és kupa-bronzérmes alakulat. Tegnap vált hivatalossá, hogy Halmai Gábor váltja Laczka Miklóst a vezetőedzői poszton, Laczka azonban nem távozik a klubtól, Iványi Dalmával együtt fogja segíteni az új főnök munkáját.

Halmai Gábor neve ismerősen csenghet a baranyai kosárrajongóknak, hiszen korábban éveken át dolgozott a PVSK férfi csapatánál, mint másodedző, anno Sztojan Ivkovics segítőjeként kupagyőzelmet és bajnoki ezüstöt is ünnepelhetett itt. Azóta megfordult már Jászberényben – ott előbb Földi Sándor segítője volt, de ideiglenesen vezetőedző is –, legutóbb pedig a Vasas Akadémia női együttese mellett dolgozott. Most rá vár az a feladat, hogy valahogyan kirántsa a gödörből a PINKK-et.


"Nagyon izgatottan várom a munkát a PINKK Pécsi 424-nél. Nagyon nehéz dolgunk lesz, az idei bajnokság nagyon erős, de keményen dolgozva, lépésről lépésre haladva szeretném a méltó helyére vezetni a csapatot, hiszen mégiscsak (az elmúlt 4 szezon alapján) a Magyar Bajnokság második legeredményesebb csapatának lettem a vezetőedzője" - közölte Halmai Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!