Közélet

2016.12.01. 18:31

Táncsport – Négy-öt méteres dobások is lesznek

Most szombaton a Lauber Dezső Sportcsarnokban kerül sor az akrobatikus rock ’n’ roll legrangosabb hazai versenyére, a magyar bajnokságra.

K. Mayer A. (Dunántúli Napló)

Ismét egy nagyon látványosnak ígérkező sportesemény házigazdája, rendezője lesz a Pécsi Fordan Sportegyesület: most szombaton a Lauber Dezső Sportcsarnokban kerül sor az akrobatikus rock ’n’ roll legrangosabb hazai versenyére, a magyar bajnokságra. Nem véletlen, hogy újra és újra itt tartják meg, az utóbbi négy évben ugyanis annyira sikeresek voltak ezek a bajnokságok, hogy a Magyar Táncsport Szakszövetségtől mindig megkapták „Az Év Táncversenye” címet.

– Ezúttal közös bajnokságuk lesz a felnőtt és junior párosoknak, valamint a gyermek és serdülő leányformációknak – tudtuk meg Papp Viktor főrendezőtől. – A rangos eseményre huszonkét hazai klub ötszáztíz táncosa küldte el nevezését, negyvenegy páros és negyvenkilenc formáció fog versenyezni tíz kategóriában a bajnoki címekért. A Pécsi Fordan Sportegyesület „B” kategóriás felnőtt válogatott párosa, Poór András és Görbe Anita képviseli városunk színeit, és igen jó esélyük van egy dobogós helyezésre. Külön öröm számunkra, hogy ezúttal lesz „A” kategóriás verseny is, ami az akrobatikus rock ’n’ roll sport „Forma–1-ének” számít. Itt nem ritkán négy-öt méter magas dobásokat hajtanak végre tánc közben a sportolók.

Szombaton a sportcsarnokot már délelőtt 10-kor kinyitják, hiszen ekkor kerül sor a formációk színpadpróbáira. A selejtezők és a reményfutamok 12 és 16 óra között zajlanak, 16.30-kor ünnepélyes keretek között kezdődik a döntő – Majorlaki Ágnes rendezésében ekkor kerül sor a Fordan Táncklub tánckarának különleges nyitószámára.

A rendezők mindkét táncversenyen szeretnék „megdolgoztatni” a közönséget, ezért ismét rendeznek szimpátiaszavazást. A nézők a belépőjegyükkel szavazhatnak az általuk vélt legszimpatikusabb csapatra vagy párosra.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!