Sport

2016.12.03. 11:46

Bolboaca Augustin vette át a Komló irányítását

Egy fordulóval az őszi szezon vége előtt edzőt váltott a Komlói Bányász NB III.-as labdarúgócsapata. A szezon elején Varga Lászlót váltó Teslic Igor közös megegyezéssel távozott az utolsó helyen álló csapattól, helyét pedig Bolboaca Augustin vette át.

Szakács Miklós (Dunántúli Napló)

Meglepő, hogy tegnap leváltotta edzőjét a Komló együttese. Egészen pontosan az a meglepő ebben, hogy nem már sokkal korábban történt meg. Hiszen 17 forduló alatt, két edzővel – Varga Lászlót az ötödik forduló után váltotta Teslic Igor – csupán egyetlen árva pontot sikerült gyűjtenie a Bányásznak, amivel persze tökutolsó a tabellán. Az idő azonban most jött el a már oly sokszor hallott „közös megegyezéssel” történő kirúgásra. Teslic Igor tehát már nem komlói edző, erről Pintér Attila szakosztályvezető számolt be.

– Igor is úgy gondolta, hogy váltani kell, és mi is így láttuk a legjobbnak – mondta a sportvezető. – Az is eldőlt, hogy Bolboaca Augustin veszi át a csapat irányítását, megbízatása a bajnokság végéig szól. Talán furcsa lehet, hogy egy fordulóval az őszi szezon vége előtt léptük ezt meg, de így legalább néhány edzésen és egy tétmeccsen is megnézheti a játékosokat az új szakember, akinek így könnyebb dolga lesz majd télen, hogy kire számít a jövőben és kire nem.

Az edzőcsere híre már napok óta téma a szurkolók körében, akik olyan információkat véltek tudni, ami nagyon rossz fényt vetne az eredmények alapján amúgy sem épp rózsás helyzetben lévő együttesre. Általánosan terjedt el ugyanis az a hír, hogy állítólag a csapat ki sem akart állni a hétvégi, Gyula elleni idegenbeli mérkőzésre.

– Én nem tudok ilyen szándékról, így nem tudom megerősíteni, hogy felmerült volna ez – reagált a felvetésre Pintér. – Ugyanakkor az korábban előfordult, hogy egy-egy játékos a hosszabb utazást igénylő bajnokik előtt megsérült. Hogy valóban egészségügyi ok állt-e a háttérben, nem tudom, mindenesetre furcsa volt ez a jelenség.

A bentmaradásra már vajmi kevés esély van, így kíváncsiak voltunk, mennyire gondolnak a jövőre a klubnál.

– Tisztában vagyunk azzal, hogy csodának kellene történnie a bentmaradásunkhoz, de amíg van matematikai esély, természetesen nem adjuk fel – jelentette ki a sportvezető. – Télen igyekszünk úgy alakítani a keretet, hogy ha kiesés lesz, akkor reális lehessen, hogy egy év alatt visszakerüljünk az NB III.-ba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!