Közélet

2016.12.06. 11:26

Százmilliós forrás az új kerékpárútra

Immár a keleti városrész is bekapcsolódhat Pécs kerékpáros vérkeringésébe, a város százmillió forintot nyert a Zsolnay-negyed és a Budai vám biciklis összeköttetésére.

H. Zs. (Dunántúli Napló)

Oszoli Dénes, a városfejlesztési és kommunális bizottság elnökének tájékoztatása szerint a város idén tavasszal indította útjára közlekedésfejlesztési programját, amely a kerékpárhálózat bővítését is szorgalmazta.

A keleti városrésznek jelenleg nincs olyan kerékpáros összeköttetése, amely lehetővé tenné a biztonságos közlekedést a Budai vám irányába. Az elnyert támogatásból a Zsolnay-negyed és a Budai vám közötti kerékpáros útvonalat alakítanak ki, 1,3 kilométer hosszúságban. A tervezett kerékpárút összekapcsolja a meglévő egyetemi városi kerékpárutat a Zsolnay-negyeden keresztül a keleti városrésszel, valamint az egyetemvárosi kerékpárút révén csatlakozik a belvárost és a Kertvárost összekötő kerékpárúthoz, így a keleti városrész és a Kertváros közötti kerékpáros kapcsolat is megvalósul. A kiviteli terveket és az engedélyeket még idén beszerzi a város, ezt követően a kivitelezés várhatóan jövő év késő őszére befejeződhet.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!