Közélet

2016.12.08. 10:12

Rotary Advent: idén 26 diák veheti át a százezres ajándékot

Harmadik alkalommal rendezte meg idén a Pécsi Rotary Club a Rotary Adventet, amelynek keretében 26 általános és középiskolás diák veheti át a 100-100 ezer forintos karácsonyi ajándékot.

Hajdu Zs.

Himer László, a Rotary Advent programvezetője elmondta, a Nádor-szálló homlokzatát idén is egy óriási adventi kalendáriummá alakították át, november 27-e és december 20-a között minden nap 17 órakor feltárul az egyik ajándékot rejtő ablak.

– Az akciónk célja továbbra is változatlan, a rászoruló, de kitűnően tanuló, kiemelkedő teljesítményű, tehetséges gyerekeket jutalmazzunk a Rotary Alapítvány által alapított díjjal. Az eddigi gyakorlatnak megfelelően az iskolai közösségekre bíztuk, hogy mely diák, illetve családja kapjon támogatást, egy kérésünk volt mindössze, az átadási ünnepségen a Széchenyi téren az iskola köszöntse a megajándékozottakat. Ennek köszönhetően a téren minden nap több százfős közönség jön össze, hogy végignézze az ünnepélyes átadót és adventi műsorokat a kórusok, táncosok, zenekarok közreműködésével – mondta Himer László.

A programvezető kiemelte, az elmúlt két évben nagyon sokan megismerték és részt vettek a városban a Rotary Advent programjain, így idén is nagyon sok támogató jelentkezett, cégek, intézmények, közösségek és magánszemélyek egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!