Kultúra

2016.12.08. 13:01

Az ország legnagyobb téli könnyűzenei fesztiválja

Nincs már vissza három hét, és kezdődik az ország legnagyobb téli könnyűzenei fesztiválja, a II. WinterFest (Pécs, december 22–31. Lauber Dezső Városi Sportcsarnok).

DN

A Piramis évek produkcióval, Révész Sándorral és Závodi Jánossal indul a program december 22-én, melyhez a felvezetést a B52 adja. Erről a koncertről tudni kell, hogy a legendás Piramis nótákat eredeti hangzásban szólaltatják meg, fiatal zenészekkel megerősítve a zenei hátteret.

Aztán 23-án szünnap következik, s nem lesz koncert karácsonykor sem. Az ünnep után a Halott Pénz nyit 26-án, önálló szervezésben, de a WinterFest technikai segítségével, 27-től pedig beindul újra a fesztivál ónagyüzem. Méghozzá a város külön kérésére egy rocknappal, Az Ismerős arcokkal 18 órakor (itt jegyezzük meg, hogy minden nap 17–18 óra között van a kapunyitás), majd az Anna and the Barbies és a Hoo­ligans is lemezbemutató koncertet ad, végül a Rudán Joe Band fejezi be a rockparádét.

A 90-es és a 2000-es évek slágerpartiját hallhatjuk 28-án, olyan neves lemezlovasokkal, mint Naksi, DJ Dominique, Erős vs. Spigiboy, valamint a Happy Ganggel és igazi világhírességekkel, az egykor az európai slágerlistát is vezető Mr. Presidenttel, valamint a Groove­ Coverage-dzsel. Ezen a napon egyébként érdemes kicsit korábban nekiindulni, mert 14 órától Rubint Réka és Schobert Norbi hangolja majd a közönséget.

Az Egyetemisták napja zajlik 29-en az Ivan & the Parazollal, a Margaret Islanddel, a Mongooz and the Magnettel, a Junkie Jack Flashsel.



Majd jön 30-án a hagyományos a Neoton Família-koncert, mondhatni repülőrajttal, mert DJ Bogár félórás retro diszkója után lépnek fel Csepregi Éváék, majd újabb éjszakába nyúló diszkó következik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!