Gazdaság

2016.12.08. 15:25

Bejelentés januárban, egy új pécsi munkáltatóról

Két új nagy pécsi, sok munkahelyet teremtő beruházást is bejelentenek a közeljövőben, az egyiket a jövő héten, a másikat 2017 januárjában, ezt is elmondta kedden este hatvan-hetven ember előtt Csizi Péter országgyűlési képviselő a pécsi Corso Hotelben.

Babos A.

A „Mindenről lehet beszélni” közéleti fórumsorozat meghívott vendégeként a pécsi parlamenti képviselő a januári bejelentéssel kapcsolatosan úgy fogalmazott, hogy az a nagy cég, amelyről szó van, a régió több országában található több lehetséges helyszínt is megvizsgált és megversenyeztetett. Végül hazánk mellett döntöttek, s itt már Pécs csupán Kecskeméttel versenyzett, s végül a befektetők a baranyai megyeszékhely mellett döntöttek. A cég kérésére azonban többet egyelőre nem árulhat el, így arról sem szólhatott, pontosan milyen területen tevékenykedő foglalkoztató érkezik majd a jövőben.

Az biztos azonban, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelenti majd be az új nagy pécsi munkáltatót. Lapunk ehhez annyit tesz hozzá, hogy ez esetben bizonyosan jelentős, nagy presztízsű cégről lehet szó.

Hogy ilyenre szükség van, abban a kedd esti fórumon sem volt vita. A kérdések órájában ugyanis amellett, hogy több slágertémára rákérdeztek, így a buszos közlekedéssel kapcsolatos változásokra, az új vásárcsarnokra vagy éppen a tervezett akvaparkra és uszodára, a foglalkoztatás növelésének, új munkáltatók megtelepedésének igényét többen ezúton is megfogalmazták. Sőt, maga Csizi Péter is beszélt arról, hogy szerinte egyszerre kell segíteni a helyi kis- és közepes vállalkozásokat, és megpróbálni nagy befektetőket vonzani. Utóbbival ráadásul közvetve segítenek a helyi vállalkozásoknak is.

A fórumsorozat januárban folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!