Sport

2016.12.14. 19:46

A PEAC-Pécs számára minden jól alakult: megvan a továbbjutás

Hazai pályán magabiztosan győzött a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata a PINKK-Pécsi 424 ellen, s miután Törökországban is kedvező eredmény született, Raksányi Krisztináék továbbjutottak az Európa-kupa csoportköréből.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Adva volt a feladat a PEAC-Pécs előtt: hazai pályán mindenképpen le kell győznie a PINKK-Pécsi 424-et ahhoz, hogy folytatódjon számára az Európa-kupa. Miután a két együttes teljesen más passzban van a szezon során, a papírforma alapján Raksányiéknak állt a zászló – de ugyebár amikor ennyire nyerni kell, akkor az sokszor nem megy olyan könnyen.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] fotók: Laufer L.
[/caption]

A mérkőzés elején látszott is, hogy nagyon izgulnak a házigazdák: több mint két percig nem találtak a gyűrűbe – a vezetést Gémes-Sarok révén a vendégek szerezték meg. De körülbelül eddig kellett izgulniuk a PEAC-Pécs szurkolóinak. Borisz Maljkovics együttese ugyanis felpörgött, s nem sokkal később már nála volt az előny. Az első negyedet 19-13-ra megnyerte, aztán „lefagyott” az eredményjelző: a másodikban közel négy perc kellett az első kosárhoz, ami Juhász Dorka nevéhez fűződött. Vagyis volt némi görcsölés és volt nem kevés hiba, mondjuk egy PEAC–PINKK-en ritka is az angyali nyugalom. Aztán szép lassan a hibák már csak Rujákék játékát jellemezték, az egyre szigorúbban védekező és jól támadó, sok lepattanót szerző hazaiak megléptek (32-13) – a második negyedben a PINKK csak több mint nyolc perc (!) után talált be először, s mindössze ezt a két pontot szerezte.

Bár a feszültség a folytatásban is tapintható volt, azért azt mindenki tudta, hogy itt már nem történhet csoda, ez a mérkőzés eldőlt. A PEAC-Pécs továbbra is maximálisan koncentrált, nem engedte levegőhöz jutni ellenfelét – jöhetett is az önfeledt, megérdemelt ünneplés!

PEAC-Pécs–PINKK-Pécsi 424 71-48 (19-13, 15-2, 20-15, 17-18)

Női kosárlabda Európa-kupa, B-csoport, 6. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 400 néző. V.: Neskovics (szerb), Adamovics (bosnyák), Tomics (horvát). PEAC-Pécs: MANDICS 3/3, Raksányi 5/3, KUSTER 17/3, JUHÁSZ 12/3, Licskai 8. Csere: SIKSNIUTE 15, FŰRÉSZ 6/6, Szücs R. 5/3, Szücs L., Raus. Vezetőedző: Borisz Maljkovics. PINKK-Pécsi 424: RISZTICS 15/9, Ruják, Gémes-Sarok 5/3, BOZÓKI 10, Markovics. Csere: Kovalcsik 6, Sánta 6, Szabó D. 6/6, Martonosi, Benke, Séra. Vezetőedző: Halmai Gábor.
Az eredmény alakulása. 5. perc: 7-2, 16. perc: 26-13, 25. perc: 42-23, 37. perc: 65-40.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!