Sport

2016.12.18. 14:09

Koller volt az őszi szezonban a PMFC legerősebbje

Három jelentősebb győzelmi szériája is volt a PMFC-nek a december elején lezárt szezonban, a bajnokság február 19-én folytatódik.

K. Mayer A. (DN)

A PMFC labdarúgócsapata számára december 3-án ért véget az őszi szezon – az utolsó mérkőzésen, a Dunaharaszti ellen hazai pályán 2-1-es győzelmet aratott Márton Gábor együttese. Az NB III.-ban újoncnak számító piros-feketék a harmadik helyen zártak, az első a Szigetszentmiklós, a második pedig a Budafok lett.

Koller Krisztiánék hazai pályán és idegenben is hasonló teljesítményt nyújtottak. Otthon kilenc meccsükből hatot nyertek meg, egyszer döntetleneztek és kétszer kikaptak, vagyis 19 pontot szereztek. Idegenben szintén kilenc bajnokit játszottak, ezek közül haton győztek, hármon viszont kikaptak – így összesen 18 ponttal gazdagodtak. Érdekes a gólkülönbség. A PMFC saját stadionjában 18-szor talált be és 5 gólt kapott, míg idegenben 26 gólt szerzett és 7-szer zördült a hálója. Hozzá kell tenni, hogy utóbbi esetben sokat nyomott a latban a Dabas-Gyón elleni 10-0...

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Koller teljesítményét joggal díjazták a szurkolók is (Fotó: Laufer László)
[/caption]

Volt három hosszabb győzelmi szériájuk is a pécsieknek. Az első rögtön a bajnokság elején, amikor egymás után háromszor nyertek. A következő a 7. és a 9. forduló között, amikor szintén kilenc pontot szereztek. Majd jött egy ötmeccses győzelmi széria, ami a 14. körben kezdődött.

Érdekesség még, hogy az őszi szezon során összesen tizenegy játékos szerzett gólt. A legeredményesebb Koller Krisztián volt, aki tizennégy találatával a Közép-csoport góllövőlistájának is az első helyén áll. A PMFC második legjobbja Károly Bálint tíz góljával, míg Bodor Márkó ötször, Kónya Dávid négyszer, Havasi Dániel háromszor, Fellai József pedig kétszer talált be. Egy–egy gólt szerzett Takács Ákos, Turi Tamás, Schmidt Zsolt, Krapecz Balázs és Bata Kristóf.
A bajnokság február 19-én folytatódik majd, az első tavaszi fordulóban a Hódmezővásárhely otthonába látogat a PMFC, a felkészülést pedig várhatóan január 5-én kezdi meg.

Címkék#Pécs#PMFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!