Közélet

2016.12.22. 07:59

Gyakran csak sárgán villog a lámpa

A reggeli és a délutáni csúcsban komoly torlódások vannak, ha nem működik rendesen a Hunyadi – Aradi vértanúk útja kereszteződésben a lámpa.

H. Zs. (Dunántúli Napló)

Olvasóink jelezték szerkesztőségünknek, hogy a Hunyadi János utca – Aradi vértanúk útja kereszteződésben gyakran nem működik a forgalomirányító lámpa, hanem csak sárgán villog. Mint írják, ez a reggeli és a délutáni csúcsforgalom időszakában komoly torlódást okoz a gyalogosoknak és az autósoknak egyaránt, illetve teremt balesetveszélyes helyzeteket. Szerencsére eddig nem történt sem koccanás, sem egyéb baleset.

Lapunk kérdésére a városi úthálózat kezelőjétől megtudtuk, az érintett csomópontban lévő, a forgalomirányító lámpát vezérlő berendezés meghibásodott, ennek jelenlegi üzemeltetése nem kiszámítható, gyakori a műszaki probléma. Az új vezérlőegység megrendelésével kapcsolatban már intézkedett a Biokom, ez jelenleg beszerzés alatt van. Az új készülék beüzemeléséig – amely elsősorban a szállítótól függ – a sárga villogó üzemmód figyelmezteti a közlekedőket a körültekintő vezetésre.

A Pécsi Rendőrkapitányság munkatársai folyamatosan figyelemmel kísérik az aktuális forgalmi helyzetet ebben a csomópontban, s részt vesznek a forgalomirányításban, amennyiben ezt indokolttá teszi a pillanatnyi helyzet.

H. Zs. (Dunántúli Napló) -->

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!