Közélet

2016.12.22. 12:41

A Zsolnay-család kemény levelet írt a manufaktúrának

Felszólítják a cégvezetőt és megbízóit, hogy fejezzék be a Zsolnay-család zaklatását, mert peres eljárást indítanak.

dg (bama.hu)

Amint arról két hete beszámoltunk, megállapodást kötött a Zsolnay név használatáról Pécs városa a Zsolnay család három tagjával. A Zsolnay-gyár többségi tulajdonosa az aláírt szerződés jogosságát vitatta, most pedig az ügy újabb hullámokat vetett. Az OKPécs.hu számolt be arról a minap, hogy elege lett a Zsolnay-családnak: kemény hangvételű levelet írtak a gyár cégvezetőjének és többségi tulajdonosának. A levélben többek között az olvasható, hogy a jó ízlés elemi szabályait is felrúgva alpári és hazug kampányt folytatnak a család ellen.

A levélben leszögezik azt is, hogy jogosan használhatják a Zsolnay nevet, ugyanis soha nem volt a család által elvesztett névhasználati per, ráadásul a gyár a márkanévvel és a védjegyekkel kapcsolatban keveri a fogalmakat. Hozzáteszik, hogy jogszerűen állapodtak meg Páva Zsolttal. A levél végén felszólítják a cégvezetőt és megbízóit, hogy fejezzék be a Zsolnay-család zaklatását, mert ha ezt nem teszik meg, akkor nem marad más választásuk, mint megindítani a manufaktúra elleni peres eljárást a névhasználat eltiltása iránt.

Frissítés: Megkerestük az üggyel kapcsolatban a Zsolnay Porcelánmanufaktúrát, és a cég képviselője tudatta lapunkkal, hogy szerintük a levelet aláíró, Zsolnay családként feltüntetett személyeknek semmi köze nincs a Zsolnay védjegyhez, a Zsolnay márkanévhez. Hozzátették, hogy a Zsolnay név egy kereskedelmi márka, ami a családra utaló jellegét elvesztette. Szerintük a név árujelzővé vált, amit kizárólag a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. jogosult használni, ráadásul a levelet aláírók egyike sem Zsolnay néven látta meg a napvilágot. A cég azt is közölte lapunkkal, hogy azt majd a bíróság fogja eldönteni, hogy ki a hazug és ki a tolvaj.

dg (bama.hu) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!