Közélet

2016.12.23. 09:19

Tésztaüzem: közmunkások helyett már alkalmazottak dolgoznak

Két főállású és két két órában foglalkoztatott alkalmazottal folytatja működését szociális szövetkezeti formában a tésztaüzem jövő év márciusától – a szövetkezet alakuló ülését, ahol a tisztségviselőket is megválasztották, a héten tartották.

W. K. (Dunántúli Napló)

Mint ismeretes, a komlói önkormányzat 2015-ben a startmunkaprogram keretében alakított ki tésztagyárat a kökönyösi városrészben, ahol jelenleg is közfoglalkoztatottak dolgoznak. A sikert mutatja, hogy míg a gyártósorok kezdetben napi 60 kiló tésztát készítettek, addig mára a havi rekord négy tonna.

A termékekre, amelyeket elsősorban a helyi közétkeztetésben, az óvodák, iskolák, egészségügyi és szociális intézmények konyháján használnak fel, egyre nagyobb az igény. A szociális szövetkezet megalakulásának eredményeként pedig jövő év tavaszától az üzemben foglalkoztatottak közül négy ember alkalmazottként térhet vissza az elsődleges munkaerőpiacra.

Polics József, Komló polgármestere elmondta, cél, hogy a dolgozói létszám a jövőben tovább emelkedjen, ezzel összhangban tervezik az üzem bővítését – a fejlesztés megvalósítására mostantól, hogy szociális szövetkezeti formában működik tovább a gyár, lehetőség nyílik különféle pályázati források elérésére.

W. K. (Dunántúli Napló) -->

Címkék#komló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!