Közélet

2016.05.03. 15:42

Felhőszakadásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

A felhőszakadás veszélye miatt Baranyára elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

MTI, met.hu

Kedd délután intenzívebb, akár ismétlődő jellegű záporokra, néhol zivatarokra a Dunántúl nagy részén és a Duna-Tisza-közén van nagyobb esély. A felhőszakadás veszélye miatt Budapesten és Pest megyében, valamint Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna és Veszprém megyében citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. E szerint az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt akár 25-30 milliméternél is több eső hullhat.

Hozzátették: szerdán főként a középső országrészben lehet ismételten zivatarokra, egymást követő záporokra számítani, amelyekhez a nagy mennyiségű (20-30 milliméternyi) csapadék mellett már viharos (akár óránkénti 60-80 kilométeres) szél is társulhat. A Dunántúlon a zivataroktól függetlenül is megerősödhet a szél.

A jelenlegi veszélyjelzés szerint szerdára Budapestre és Pest megyére, továbbá Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Komárom-Esztergom, Nógrád és Tolna megyére adtak ki ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést a felhőszakadás veszélye miatt.

Az előrejelzés szerint kedden többnyire 17-22 Celsius-fokig melegszik a levegő, de a tartósan borult, csapadékos helyeken ennél hűvösebb is lehet. Késő estére 9 és 15 fok közé hűlhet le a levegő. Szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb hőmérséklet a Dunántúlon 12 és 17, másutt 17 és 22 fok között alakul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!