Hírek

2010.06.20. 22:40

Brazília győzött, ezzel nyolcaddöntős

A brazil válogatott magabiztos játékkal, 3-1-re legyőzte Elefántcsontpart legjobbjait a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság G csoportjának vasárnapi mérkőzésén, ezzel már biztosan ott lesz a nyolcaddöntőben.

bama.hu (forrás: MTI)

A dél-amerikai együttesben Luís Fabiano duplázott - a 25. és az 50. percben is betalált -, az ötszörös vb-győztes harmadik találatát pedig Elano szerezte a 62. percben. A szépítés Didier Drogba nevéhez fűződött, aki a 79. percben vette be Julio Cesar  kapuját. Ezzel az elefántcsontparti az első afrikai gárda, amely vb-n gólt szerzett a brazilok ellen. Brazília hat pontjával már biztos továbbjutó. Elefántcsontpart  és Portugália eddig egy pontot szerzett, a Koreai NDK pedig nulla  pontos. A csoport második fordulójában, hétfőn kerül sor a  Portugália-Koreai NDK találkozóra.

G csoport, 2. forduló:
Brazília-Elefántcsontpart 3-1 (1-0)

Az elefántcsontpartiak óvatosan kezdték a mérkőzést, miközben Robinho egy távoli lövéssel már az első percben jelezte, hogy Brazíliának csak a győzelem lehet elfogadható eredmény. A védekezésben gyakorta hibázó afrikaiak Robinho, Kaká és Luís Fabiano mesteri passzolgatását nem tudták lereagálni, így egygólos brazil előnnyel vonultak szünetre a csapatok.

A második játékrész ötödik percében Luís Fabiano egyéni alakításából megszületett a második dél-amerikai találat, az elefántcsontpartiak ezt követően teljesen indiszponáltan futballoztak, így az összecsapás egyoldalúvá vált. Drogba ugyan a harmadik brazil gólszerzés után szépített, az utolsó percekre azonban az afrikaiak inkább agresszívek voltak, rengeteget szabálytalankodtak, emiatt sokat állt a játék, gól pedig már nem  született.

Johannesburg, Futballváros Stadion, 84 490 néző, v.: Stephane Lannoy  (francia)
gólszerzők: Luís Fabiano (25., 50.), Elano (62.), illetve Drogba  (79.)
kiállítva: Kaká (88.)
sárga lap: Kaká (85., 88.), illetve Tiene (31.), Keita (75.),  Tiote (86.)
Brazília:
Julio Cesar - Maicón, Lúcio, Juan, Bastos - Felipe Melo, Gilberto  Silva, Elano (Alves, 67.), Kaká - Robinho (Ramires, 93.), Luís  Fabiano
Elefántcsontpart:
Barry - Demel, Kolo Touré, Zokora, Tiene - Yaya Touré, Eboué  (Romaric, 72.), Tiote - Dindane (Gervinho, 54.), Drogba, Kalou  (Keita, 68.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!