Hírek

2010.06.20. 18:12

Nem bírt Új-Zélanddal a címvédő

Hatalmas meglepetésre 1-1-es döntetlennel zárult a címvédő olaszok és az új-zélandiak mérkőzése a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság F csoportjának második fordulójában, vasárnap.

bama.hu (forrás: MTI)

Az óceániai gárda Smeltz révén már a 7. percben vezetést szerzett, Iaquinta azonban a 29.-ben 11-esből egyenlíteni tudott. Az F csoport korábbi vasárnapi összecsapásán Paraguay 2-0-ra verte Szlovákiát, így a dél-amerikai együttes már négypontos, s közel áll a továbbjutáshoz, már csak azért is, mert az utolsó körben az eddig két pontot gyűjtött új-zélandiakkal találkozik. A szintén kétpontos olaszok a jelenleg utolsó helyezett Szlovákia ellen zárják  a csoportkört. Mindkét mérkőzés csütörtökön lesz.

Váratlan eseménnyel indult a mérkőzés, az új-zélandiak gyorsan  megszerezték a vezetést, köszönhetően az olasz védelem, illetve  Cannavaro ügyetlenkedésének. A címvédő azonnal komoly támadásokba  kezdett, kapujához szegezte riválisát, de egy tizenegyesre volt  szüksége ahhoz, hogy egyenlíteni tudjon. A szünetig maradt az olasz  fölény, az eredmény azonban nem változott.

Marcello Lippi szövetségi kapitány kettős cserével frissítette  fel csapatát, majd a második játékrész 16. percében kihasználta  harmadik változtatási lehetőségét is, az olaszok pedig folyamatosan  nyomás alatt tartották ellenfelük kapuját. Az új-zélandiak kapusa az  átlövéseket magabiztosan hárította, s a beívelésekre is pontosan  érkezett, így maradt a döntetlen, amellyel az új-zélandi válogatott  története második vb-pontját szerezte meg.

F csoport, 2. forduló: Olaszország - Új-Zéland 1-1 (1-1)

Nelspruit, Mbombela Stadion, 35 ezer néző, v: Carlos Batres  (guatemalai)
gólszerzők: Iaquinta (29., 11-esből), illetve Smeltz (7.)
sárga lap: Fallon (14.), Smith (28.), Nelsen (87.)
Olaszország:
Marchetti - Zambrotta, Cannavaro, Chiellini, Criscito - Pepe  (Camoranesi, a szünetben), De Rossi, Montolivo, Marchisio (Pazzini,  61.) - Iaquinta, Gilardino (Di Natale, a szünetben)
Új-Zéland:
Paston - Reid, Nelsen, Vicelich (Christie, 81.), Smith - Fallon  (Wood, 63.), Bertos, Elliot, Lochhead, Killen (Barron, 93.) - Smeltz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!