Hírek

2005.07.01. 05:58

Útfelújítási dömping Pestszentlőrincen

Gőzerővel folyik az útfelújítás a XVIII. kerületben. Több utcában már június elején megkezdődtek a munkák, és van, ahol már be is fejezték az aszfaltozást.

Tóth Tímea

A kerület idén összesen kétszázötvenmillió forintot költ erre a célra. Több földutcát szilárd burkolattal látnak el, és jó néhány szakaszon kijavítják és megerősítik az utakat. November végére több mint három kilométer földút helyét foglalja el aszfalt tíz utcában, a Nyárfás soron, a Gilice téren és a Halomi laktanyában. A százharminckét és fél millió forintos beruházás teljes összegét az önkormányzat fedezi. Jelenleg a közbeszerzési eljárások zajlanak. Ezentúl szőnyegezést végeznek, azaz úgynevezett kopóréteget terítenek az útfelületre a kerület kilenc részén. A többi között a Fűtő út teljes hosszán és a Halomi laktanya körül közel három kilométeres szakaszon. Ez ötvenmillió forintba kerül.

Van, ahol már június közepére elkészültek az útépítők, de a Hunyadi János utca és a Bethlen Gábor utca közötti út javítását csak szeptember közepére ígérik. Burkolatmegerősítés nyolc helyen kezdődött, és augusztus végére mindenhol be is fejezik a munkát. Közben mintegy tizenkét kilométeres szakaszon zajlik a csatornaépítés Pestszentlőrincen. Az érintett részeken az útfelületeket is korszerűsítik. Számos olyan útszakasz is megújul, amely a fővárosi önkormányzat kezelésében van. Például a Kossuth Lajos utcát kedden újra átadták a forgalomnak. A Sallai Imre utcában szakaszos útlezárás mellett zajlott az útfelújítás. A Szabadság utcában szerdán kezdték el a munkát, és várhatóan július tizenkettedikére fejezik be.

Címkék#Kerület

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!