Hírek

2006.01.19. 00:00

A helikoptereken kívül milliókat is bukhat az OMSZ

Kártérítési és személyiségi jogi pert indít a BASe Kft. a mentőhelikopterek ügyében, miután az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) feljelentésére megindult nyomozást az ügyészség bűncselekmény hiányában megszüntette. „A jogszerűtlen szerződésbontás miatt több millió forint a BASe Kft. elmaradt haszna, és többször is megsértették a cég jó hírnevét” – mondta Hegedűs László, a cég jogi képviselője.

Vég Márton

Az OMSZ feljelentése után a Nemzeti Nyomozó Iroda sikkasztás és közlekedésbiztonság veszélyeztetése miatt kezdett nyomozni, és foglalt le 10 légi járművet. A Fővárosi Ügyészség szerint azonban egyik gyanú sem igazolódott be, valamint a házkutatás és a lefoglalás elrendelése is megalapozatlan volt.

A lepecsételt mentőhelikopterek így elvileg újra „szabadok”, de egyelőre még nem szolgálhatják a betegeket. „Megdöbbentő, hogy az állami tulajdonú mentőhelikopterek, amelyeknek már kizárólagos üzemeltetői jogával is rendelkezik az OMSZ, ismét a korábban műszaki üzemeltetéssel megbízott kft. kezébe kerültek” – írta közleményében Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!