Friss hírek

2006.02.17. 06:42

Sok utazás, sok ajándék

A Bild című német napilap nyilvánosságra hozta a volt német kancellár ajándékainak listáját, melyeket a külföldi utazásai során kapott.

BAMA

Gerhard Schröder, volt német kancellár közel 539 darab ajándékot kapott még hivatalos útjai során. Hétéves hivatalos időszaka alatt mintegy 300 alkalommal utazott hivatalosan külföldre. A kancellári hivatala azonban nem vette nyilvántartásba, hogy milyen országban melyik ajándékot kapta. A lista igen vegyes - bárszekrénytől a szőrmebundáig szinte minden felbukkan a kapott meglepetések között. A volt kancellár azonban egyik kapott meglepetését sem vitte magával a kancelláriai irodájából a hivatali idejének letelte után. A Bild című német napilap nyilvánosságra hozta a kancelláriának az ominózus listáját, melyen többek között csónak, aranyozott ikonok, kimono, 4 bunda, 1 ragadozómadár, ezüstékszerek és 19 porcelánváza is tartozik. (bild)

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!