Hírek

2006.03.10. 14:50

A Da Vinci-kód ellen kampányol az egyház

Az amerikai katolikus egyház internetes honlapot indított és dokumentumfilmet is készített, hogy megcáfolja Dan Brown Da Vinci kód rejtélye című regényének állításait.

B. B.

A 40 millió példányban eladott könyv egyik legmegdöbbentőbb állítása, hogy Mária Magdolna Jézus felesége volt, gyermekeik is születtek, amit a Vatikán és az egyház hatalmi érdekből két évezreden át eltitkolt.

A regény Tom Hanks, Audrey Tautou és Jean Reno főszereplésével készült filmes adaptációja is kasszasikergyanús. A májusi mozibemutató várhatóan újabb lendületet ad a könyv népszerűségének, ezért az egyház már a premier előtt ellenkampányt indított.

A Jesusdecoded.com című honlap célja, hogy „pontos információkat közöljön Jézusról, a katolikus tanításról és a Da Vinci kódban említett más témákról” – közölte az Egyesült Államok katolikus püspöki konferenciája. Francis Maniscalco, kommunikációs igazgató szerint a regény hosszú távon nem okozhat súlyos károkat egy egymilliárd hívőt számláló egyház számára, a „pásztori aggodalom” miatt törődnek azzal, hogy „a híveknek milyen képük van Jézusról”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!