Rendezvények

2006.08.30. 00:00

Búcsúzik a táncház és térzene

BAMA

Az Ércbányász Koncert Fúvószenekar zárja vasárnap a nyári hétvégék Színház téri hangversenyforgatagát. Szabó Ferenc karnagy - aki civilben egyébként a Pannon Filharmonikusok zenekarnak is tagja - országszerte ismert együttest faragott az egykori uránbányász társaságból, köszönhetően annak, hogy népszerű klasszikus darabokat folyamatosan hangszerel át fúvószenekari előadásra.
Szerzői munkásságának köszönhetően már szimfonikusok is rendre megkeresik egy-egy különleges produkció létrehozásához. Ugyanakkor a fúvósélet motorjának számít mindenfelé, hiszen a legaktívabb országos fúvósszervezet elnökének is őt választották.
A táncházak kedvelt, jó hangulatú szerda esténkénti sorozata is végetér a jövő héten, a ruszinok után utolsóként Zorba utódai, a szirtakit tüzesen pengető Mydros együttes tagjai következnek. Igazi görög karnevál lesz, görög táncházvezetővel, Papavaszilu Filipasszal.

Pécs, Színház tér | 2006-08-27., 18.00 és 2006-08-30. 19.00

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!