Hírek

2006.09.13. 12:11

„Végig igazat mondtam”

Kész alávetni magát a Nyitrán megvert lány a hazugságvizsgálatnak, és ha kell elmeszakértői vizsgálatnak is, s azt állítja a pozsonyi Új Szónak adott interjúban, hogy végig az igazat mondta.

BAMA

Kedden a Nyitrán tanuló magyar egyetemista megveretésével kapcsolatban a szlovák belügyminiszter és a miniszterelnök bizonyítékok felsorakoztatásával cáfolta, hogy M. Hedviget valóban magyar származása miatt bántalmazták majd három hete a csallóközi városban. A média elől eddig elzárkózó lány az ország vezetőinek vádjai után a pozsonyi Új Szónak adott interjújában elmondta, felháborodást és tehetetlenséget érez, meglepetést azonban nem, mert a szombati kihallgatás után a legrosszabbra is fel volt készülve.

Szombaton két nyomozó jött érte, akik eleinte kedvesek voltak, s azt állították, hogy azért kísérik a kapitányságra, mert szembesíteni akarják két gyanúsítottal. Az őrszobán azonban arról akarták meggyőzni, hogy jobb lesz, ha bevallja: az egész ügyet csak kitalálta. Hat órán át hat rendőr győzködte, szidalmazta a lányt, akik nem engedték, hogy ügyvédet hívjon. Azt állították, olyan hazug, hogy maga is elhiszi amit mond, s szégyent hoz országára és nemzetére. Azzal is megfenyegették, ha nem vall be mindent előzetes letartóztatásba helyezik. A folyosóra ültették ki másfél órára, s tízpercenként azzal zaklatták, meggondolta-e magát. M. Hedviget végül csak édesanyja többszöri fenyegetése után engedték el, aki a rendőrökkel közölte: ügyvédet küld a lánya mellé. A lányt végül nem is a rendőrök vitték haza, hanem a barátja ment érte.

A rendőrségi kihallgatás után a lány olyannyira összezavarodott, hogy pszichológushoz is fordult, s állítása szerint sikerült sok mindent felelevenítenie. A megverése előtt egy magyar rendszámú kék autót igazított útba Érsekújvár felé magyarul. Ez után azonban a híd alatt rákiáltottak, hogy „Szlovákiában szlovákul”. Erre ő igennel válaszolt a békesség kedvéért, azonban közrefogták, majd megütötték. A földre került, ahol rugdosni kezdték, majd eszméletét vesztette. Miután magához tért, sikerült elindulnia az egyetem felé. Néhány órával később a nyitrai, majd éjszaka a dunaszerdahelyi kórházban kihallgatta. Arról kérdezték, hogy meg akarja-e szellőztetni az ügyet, illetve kapcsolatban áll-e az MKP-val. Már napok óta szedte a véraláfutások felszívódását siettető gyógyszert, mikor az orvosszakértő tíz nappal a támadás után meglátogatta.

A diáklány azt is elmondja, hogyan került a borítékra nyálmintája, amelyet fő bizonyítéknak tekint Robert Fico miniszterelnök is. Eszerint a támadás után három nappal egy ismeretlen visszaküldte iratait egy borítékban. A lány kidobta a borítékot, amit a rendőrség ezt követően bekéretett. A lány az időközben lehullott bélyeget visszaragasztotta a borítékra, nyálmintája így került a papírdarabra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!