Hírek

2007.02.25. 18:21

Kormányváltó a lakosság hangulata

A teljes népesség kétharmada jobbnak látná, ha Gyurcsány Ferenc és kormánya lemondana

F. K.

Kormányváltó hangulatban van az ország lakossága a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet vezetője szerint. Hahn Endre egy február elején végzett felmérés alapján az Inforádiónak közölte: a teljes népesség kétharmada jobbnak látná, ha Gyurcsány Ferenc és kormánya lemondana. A választóknak csak egyharmada egyharmada támogatja a kabinet maradását, ám közülük is több mint 10 százalék szorgalmazza: kerüljön új miniszterelnök a kormány élére.

A megkérdezettek 25 százaléka előrehozott parlamenti választásokat szeretne. A „szakértői kormány” ötletét jelenleg a teljes lakosság 15-20 százaléka támogatja. Rekordközeli az ellenzék elfogadottsága, a Fideszt a teljes népesség 37 százaléka támogatja, míg az MSZP-t 26, a kisebbik koalíciós pártot, az SZDSZ-t, és a szintén ellenzéki MDF-re csak a választók 3 százaléka szavazna.
Az emberek 75 százaléka szerint rossz irányba mennek a dolgok. A pesszimista vélemény nem pártállástól függő, ezt osztja a kormánypárti szavazók negyede-harmada is. Borús a jövőkép: a következő időszakban a megkérdezettek saját életkörülményeik, illetve az ország helyzetének rosszabbodásával számolnak. n

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!