Közélet

2007.03.03. 16:11

Padlót törölnek a pályázókkal?

Pécs | „A pályázókkal feltörlik a padlót” címmel jelentetett meg nyílt levelet Kalmár László, a Magyar Építőművészek Szövetségének alelnöke. Az Európa Kulturális Fővárosa program egyik kulcsprojektje, a Tudásközpont nemzetközi tervpályázatával kapcsolatban írta le gondolatait: milyen stílusban és színvonalon válaszolt a kiíró az építészek által feltett 156 kérdésre.

Cseri L. (Dunántúli Napló)

Kitérő, pontatlan, flegma válaszok születtek, állapítja meg, amelyek hemzsegnek a helyesírási hibáktól és magyartalanságoktól. Két tucatnyi kérdésre a „lásd korábban” szöveg a pályázatkiíró reagálása, miközben korábban sem elégítette ki a kérdezők kíváncsiságát.

Az is tanulságos, amit Oszoli Dénes, a Tervpályázati és Versenyfelügyeleti Bizottság volt elnöke hangsúlyoz ugyancsak nyílt levelében: a tervezési díjak nettó értékét egyoldalúan bruttóra változtatták, és további tervek készítésének kötelezettségét írták elő. Ennek 50 százalékos díjcsökkenés lett az eredménye. Úgy tűnik, állapítja meg Oszoli, hogy a pályázók félig társadalmi munkában kénytelenek egy nemzetközi tervpályázatban részt venni.

Az öt kulcsprojekt közül eddig kettő tervpályázatát írták ki, ám a kiírók máris kivívták az építésztársadalom felháborodását. Az már csak hab a tortán, hogy a koncertterem pályázatának beadási idejét munkaszüneti napra tették, amikor nincsenek nyitva a postahivatalok. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!