Közélet

2007.03.05. 08:53

Tasnádi ma Gyurcsányhoz fordul Tubes-ügyben

Pécs | A Tubesre szánt lokátor ügyében kiírt népszavazás érvénytelenül ért véget, a szavazók döntő többsége a radar ellen voksolt. Tasnádi Péter ma tárgyalást kezdeményez Gyurcsány Ferenccel.

BAMA

A szavazás végeredménye

(Feldolgozás állása 155 szavazókörre: 99,99 %)

Szavazóként megjelentek száma: 41328

Érvényes szavazatok száma: 41213

Érvénytelen szavazatok száma: 87

IGEN szavazatok száma: 38870

NEM szavazatok száma: 2343

A nem hivatalos végeredmény szerint az alacsony részvételi arán (32%) miatt érvénytelen volt a pécsi népszavazás a Tubesre szánt lokátor ügyében. Az adatok ismeretében Tasnádi Péter polgármester tegnap késő este megerősítette lapunknak, amit korábban számos helyen hangoztatott: a szavazás többségi véleményét képviseli minden fórumon. Üzenet ugyanakkor, mondta a polgármester, hogy a pécsiek többsége nem kívánt véleményt mondani. A referendum érvénytelensége viszont leszűkíti a politikai mozgásteret. Miután a szavazók többsége a radar ellen foglalt állást, ezért tízezrek véleményének ismeretében ma, azaz március 5-én tárgyalást kezdeményez Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel és a honvédelmi miniszterrel.

Dr. Vicze Csilla, a Civilek a Mecsekért Mozgalom szóvivője akként kommentálta a voksolás végkifejletét, hogy bár az  a törvény szerint nem kötelező érvényű a közgyűlésre, a szavazók zöme a radarmentes Pécs mellett foglalt állást. A helyi népakaratot pedig a képviselő-testületnek és a kormánynak egyaránt figyelembe kell vennie. A következő közgyűlésen jelen lesznek a CMM képviselői, a városháza előtt pedig a szimpatizánsok, mondta Vicze Csilla.

A Honvédelmi Minisztérium szóvivője türelmet kért, mondván: a végleges eredmény megszületése után ad ki a tárca közleményt.

Szavazóként megjelentek száma: 41328

Érvényes szavazatok száma: 41213

Érvénytelen szavazatok száma: 87

IGEN szavazatok száma: 38870

NEM szavazatok száma: 2343 -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!