Hírek

2007.03.13. 17:53

OCÖ: botrányos lökdösődés az elnökválasztáson

Botrányba fulladt az Országos Cigány Önkormányzat alakuló közgyűlésén az elnökválasztás a budapesti Duna palotában.

É. S.

Farkas Flórián, a kisebbségi választásokat megnyerő Lungo Drom elnöke számított előzetesen esélyesnek, mivel az 53 tagú testületben 28 mandátumra számíthatott. A Lungo Drom színeiben mandátumot szerzett, idősebb Kozák János azonban ellenjelöltként indult Farkas ellen. Idősebb Kozákot a Magyarországi Cigányok Országos Fóruma (MCF) támogatta. Kozák fia is átállt az MCF-hez, így már az ellenjelöltnek lett 27 mandátuma.

Az MCF és a Lungo Drom képviselői között lökdösődés alakult ki. A két szervezet között az MCF szimpatizánsai álltak sorfalat, hogy megakadályozzák Kozák visszarángatását a Lungo Drom soraiba. A korelnök, Drágos József berekesztette az ülést, de az MCF képviselői egyhangúlag megválasztották elnöknek az átállt Kozákot. Farkas Flórián kijelentette, hogy erőszakkal és törvénytelenül választottak elnököt, a kormány, s nem a cigányság akaratára. A Lungo Drom elnöke kijelentette, hogy tudomása szerint az MSZP képviselői éjjel telefonon zaklatták szervezetének képviselőit, pénzt és pozíciókat ígértek, ha az MCF táborát erősítik szavazataikkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!