Hírek

2007.03.15. 14:32

Külföldön is emlékeznek a forradalomra

Olaszországban kiállítással és szentmisével emlékeznek az 1848-as forradalomra, az Egyesült Államokban pedig már napok óta tartanak az ünnepségek

BAMA

Olaszországban egyebek mellett kiállítással és szentmisével emlékeznek az 1848-as forradalomra, az Egyesült Államokban pedig már napok óta tartanak az ünnepségek. A magyar szervezetek általában ezen a hétvégén tartják megemlékezéseiket.

Az Egyesült Államokban élő magyarok körében tulajdonképpen már vasárnap megkezdődtek az 1848-as szabadságharcra emlékező ünnepségek. Bostonban a Massachussettsi Magyar Egyesület rendezett először ünnepséget verssel, cserkészprogrammal. A magyar szervezetek általában a most következő hétvégén tartják megemlékezéseiket. Így például a San Diego-i Magyar Házban szombaton lesz az ünnepség, az Amerikai Magyar Szövetség washingtoni szervezete vasárnap rendez programot, az Amerikai Magyar Alapítvány New Brunswickban vasárnap nyit kiállítást.

New Yorkban a magyar főkonzulátus szervez koszorúzási ünnepséget a New York-i Kossuth-szobornál, a Magyar Kulturális Központ pedig este Bódy Gábor Amerikai anziksz című filmjét vetíti le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!