Egyéb

2007.03.23. 06:03

A negatív diéta titka: hízás nélkül falatozni?

Egyes élelmiszerek megemésztéséhez több energia szükséges, mint amennyi bennük található – állítják táplálkozási szakemberek. Ilyen például az alma, a póréhagyma, a brokkoli és a kelbimbó. Az elmélet igaz, mégsem valószínű, hogy csak kelbimbó vagy alma fogyasztása mellett leadhatók a felesleges kilók.

ÁNT

A gyümölcsök és zöldségek valóban kevés kalóriát tartalmaznak, de hosszú távon lehetetlen kizárólag zöldféléken élni. A szükséges ásványi anyagok és vitaminok bejutnak ugyan a szervezetbe, de a fehérjék, a szénhidrátok és a zsírok hiánya veszélyes lehet. Az izmok fejlődéséhez ezek a tápanyagok is elengedhetetlenek. A negatív kalóriák inkább a rövid távú méregtelenítő kúráknál segíthetnek. Megkönnyítik az emésztést, gyorsítják a zsírégetést és a szervezet salakanyagainak kiürítését.

Akik igazán fogyni akarnak, azoknak ez kevés. Nekik a sok edzés mellé fehérjében és zöldségekben gazdag étrendet ajánlanak. Csak a szénhidrátokat kell elfelejteniük. Aki viszont izmosodni szeretne, fogyasszon mindhárom tápanyagcsoportból rendszeresen, de mértékkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!