Hírek

2007.03.25. 16:48

A Fidesz magyarázatot vár Szilvásytól

A Fidesz felszólítja Szilvásy György kancelláriaminisztert, hogy mielőbb adjon tájékoztatást arról, miért zaklatja az újságírókat - közölte Demeter Ervin, a párt országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten.

BAMA

Szilvásy György a hatalommal szemben kritikát megfogalmazó újságírók megfélemlítésére használja a Nemzetbiztonsági Hivatalt - jelentette ki Demeter Ervin. Az ellenzéki politikus hozzátette: az NBH főigazgatója "asszisztál ehhez", hiszen - mint mondta, Galambos Lajos a kormány számára "megvett ember". Az Orbán-kormány volt titokminisztere úgy fogalmazott, hogy amíg Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Putyin orosz elnökkel "szövetkezik, parolázik", addig "jobbkeze fehérorosz, (...) kubai módszereket használ".

A Magyar Nemzet szombati számában azt írta: "A Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) munkatársai jelentek meg lapunk újságírójánál azt követően, hogy kollégájával Lesencefalun, Szilvásy György kancelláriaminiszter nagyszabású építkezésén járt". Az NBH szombati közleményében hangsúlyozta, nem történt művelet, nem volt zaklatás, és a titkosszolgálat munkatársai, illetve az újságíró között sem hangzott el olyan párbeszéd, amelyet a napilap idézett. Az elhangzottakra reagálva a kormányszóvivői iroda az MTI-nek adott nyilatkozatában rámutatott: felesleges "túl nagy feneket keríteni a dolognak", ami történt az rutineljárás. A szolgálat utánajárt, hogy valóban újságírók kérdezősködtek-e egy nemzetbiztonsági védelem alatt álló állami vezetőről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!