Hírek

2007.03.27. 19:01

Terrorcselekmény lehet a vád a Molotov-koktél gyártója ellen

Terrorcselekmény előkészületének is minősülhet a Molotov-koktélgyár miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állított fiatalember cselekménye, ezért az ügyet rendes eljárásban kell majd elbírálni – döntött kedden a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

É. S.

A rendőrség a Nemzetbiztonsági Hivatallal együttműködve március 13-án fogta el azt a férfit, akinek a lakásán benzint, üvegeket és más a Molotov-koktél készítéséhez szükséges eszközöket foglaltak le. A márciusi terrorfenyegetettséggel kapcsolatban a Budapesti Rendőr-főkapitányság egy ember ellen nyomoz az interneten megjelent fenyegető videofelvétel alapján. B. Tibor 26 éves hajléktalant lőfegyverrel, lőszerrel való visszaéléssel gyanúsítják.

Alkotmányellenes a kordon?

Az Alkotmánybírósághoz fordult a Kossuth téri kordon miatt a Magyar Helsinki Bizottság. A szervezet szerint alkotmányos alapjogokat sért, hogy a rendőrség időhatár nélkül zárhat le területeket, továbbá a rendőrségi törvény nem határozza meg azokat a szempontokat, amelyek alapján meg lehetne ítélni az intézkedés szükségességét és arányosságát. A jogvédők szerint aggályos, hogy a budapesti rendőrfőkapitány bírálta el a saját intézkedése elleni panaszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!