Közélet

2007.03.28. 15:48

Kamu volt a kamionlopás

Pécs-Tolna | Feltehetően maga rejtette el kamionját az a pécsi férfi, aki egy hete jelentette be a rendőrségen, hogy Tolna határában ismeretlenek ellopták járművét. Az illető alighanem a biztosító pénzére hajtott.

M. B. (Dunántúli Napló)

Még március huszadikán jelentette be a rendőrségen egy pécsi férfi, hogy ellopták Tolna határában leállított kamionját. Horváth Nóra, a Pécsi Városi Rendőrkapitányság sajtóreferense elmondta, a bejelentő azt állította, defekt miatt kényszerült megállni, s mikor másnap reggel visszament a parkolóba, már csak járműve hűlt helyét találta. A kamion elmondása szerint huszonnégy tonna folyami kaviccsal volt megpakolva, az áru ugyancsak eltűnt, így a kára meghaladta a tízmillió forintot.
A bejelentést követően több mint egy hétig keresték a kocsit rendőrök, míg végül a napokban megtalálták Pécsett, egy cég telephelyén leállítva. A rendőrség gyanúja szerint a kamiont vélhetően el sem lopták, hanem azt feltehetően maga a tulajdonosa rejtette el.

Információink szerint a lopás megrendezettségére már korábban is felfigyeltek a nyomozók, ugyanis erre utaló jeleket véltek felfedezni a férfi előadásában. Ezt a vélekedést később a tanúk meghallgatása is erősítette. A feltehetően koholt történettel a férfi gyanú szerint azt akarta elérni, hogy a biztosító fizesse ki a kárát. A rendőrség álláspontja szerint a pécsi férfi ellen biztosítási csalás gyanúja miatt indítják meg az eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!