Hírek

2007.03.31. 20:06

A horvát pólósoké a világbajnoki arany

Bár mindenki úgy hitte, a magyar válogatott döntőbeli ellenfele a szerb csapat lesz, a horvátok rácáfoltak a papírformára. Noha az esélyesek mi vagyunk, vigyázni kell, hiszen a horvátok nagy küzdők, ráadásul most először játszanak egy világbajnokság fináléjában.

Stanga István

Magyarország: Nagy V. (k), Varga Dániel, Madaras, Varga Dénes, Kásás, Szívós, Kiss G., Benedek, Fodor, Biros, Kis G., Szécsi (k) Szövetségi kapitány: Kemény Dénes

Horvátország: Vican (k), Buric, Buslje, Vrdoljak, Kunac, Jokovic, Smodlaka, Dogas, Markovic, Barac, Igor Hinic, Boskovic, Pavic  (k)Szövetségi kapitány: Ratko Rudic

Játékvezetők: Borrell (spanyol), Caputi (olasz)

Gólszerzők: Kásás, Kiss Gergely (3), Madaras, Varga D. (2), Szívós, ill. Barac (2), Vrdoljak,  Boskovic, Smodlaka, Dogas, Jokovic, Markovic (2)

Gólok/emberelőnyök: 4/11, ill. 6/10

Gólok/ötméteresek: 1/1, ill. 1/1  

1. negyed: A horvátok hozzák el a labdát, rögtön emberelőnybe kerülnek, amit ki ia használ Barac, 0-1. Most mi vagyunk emberfórban, de nem tudjuk kihasznáni. Szécsi véd, megint mi támadhatunk. Nem lövünk gólt, szerencsére a horvátok sem, Szécsi ugyanis újra véd. Kásás a kapufára ejt, marad az egy gólos horvát vezetés. Jól blokkolunk, így megint mi támadhatunk. Kiállítás a horvátoknál, s Kásás nyomban gólt lő, 1-1. Kiállítás nálunk is, de a horvátok az oldalhálóba lövik a labdát. Kontrafault ellenünk, de megszerezzük a labdát. Ötméterest harcol ki Kis Gábor, Kiss Gergely pedig belövi, 2-1. Kontrafault a horvátok ellen, majd pedig ellenünk. Madaras remekül szerel, sőt, emberelőnybe kerülünk, amit sajnos nem használunk ki.

2. negyed: Kásás elhozza a labdát, de nem tudunk gólt lőni. A horvátok sem, mivel kontrafaultot fújnak ellenük a bírók. Kiállítás a horvátoknál, de nem használjuk ki. A horvátok mellé lövik, de Molnár ellen kontrafault. Jól védeezünk, az ellenfél nem tud mit kezdeni ezzel. Megint kontra Molnár Tamás ellen. Most a horvátok játszhatnak emberfórban, Vrdoljak kihasználja, 2-2. Biros a túloldalon lő, de Vican megfogja. A horvátok is kapnak egy ötméterest, s Boskovic be is lövi, 2-3. Kiállítás a horvátoknál, Madaras pedig nagy gólt lő, 3-3. Kiállítás a mi oldalunkon, s Smodlaka révén megint horvát vezetés, 3-4. Most mi vagyunk emberelőnyben, de megint nem tudunk mit kezdeni. Labdát szerzünk, megúszunk, de Biros a kapufára ejti a labdát. Jól blokkolunk, megint mi jöhetünk, de ismét kontrafault ellenünk. A horvátok sem lőnek gólt, így félidőben marad az egy gólos hátrány.

3. negyed: A horvátoké a labda, kiállítás nálunk, de Szécsi megfog egy lövést. Kiss Gergely lövése sem jó. A horvátok is hibáznak, de megint elkapkodva lövünk. Szép szerelésünk után jöhetünk, sőt emberelőnyben támadhatunk. Megint kihagyjuk, sőt, Molnár Tamást kiüldik a bírók. Most kivédekezzük. Megint kapkodva támadunk, így nem is eredményesen. A védezésünk azonban újra jó. Végre! Varga Dániel egyenlít, 4-4. A horvátok is elidegeskedik az akciójukat, sőt, emberelőnybe kerülünk, aztán a hátralévő időt mutató órákkal vannak gondok, így áll a játék. Jót tett a kis szünet, Varga Dániel újabb gólt lő, 5-4. Most a horvátok vannak emberelőnyben, de megszerezzük a labdát. A támadásunk most sajnos nem jő, sőt, a horvátok kapnak egy előnyt, amit Barac belő, 5-5. Most mi vagyunk emberfórban, s Szívós szemfüles gólt lő, 6-5.

4. negyed: Kásás elhozza a labdát, de csak egy kapufára futja nálunk. A horvát támadás nem jó, ráadásul emberelőnybe kerülünk, de Biros a blokkba lő. A hovátok eladják a labdát, s Kiss gergely hatalmas gólt lő, 7-5. Szécsi szépen véd, megint mi jöhetünk, megúszunk, de Varga Dániel ziccert hibáz. Szécsi ismét óriásit véd, de a kipattanó az ellenfélé. Birost kiállítják, a horvátok rögtön kihasználják, 7-6. Nem jó a támadásunk, ám a horvátok lövése sem. Szívós hihetetlenül nagy helyzetet hibázott el, a horvátok pedig Jokovic révén egyenlítenek, 7-7. Nem jó a támadásunk, a túloldalon kontrát fújnak a horvátok ellen. Ezt be kell lőni! Sajnos, az ejtésünket a kapufa hárítja. Horvát kapufa, 45 másodperc van hátra, s mi támadhatunk. Kemény Dénes időt kér. Elveszítjük a labdát, 20 másodperccel a vége előtt Ratko Rudic kér időt. Szécsi hatalmasat véd, jön a kétszer három perces hosszabbítás.

Hosszabbítás, 1. félidő: Madaras elhozz a labdát, de kontrafault Molnár Tamás ellen. Szécsinek már a sokadik nagyszerű védése, de emberelőnybe kerülnek a horvátok, s Markovic gólt lő, 7-8. Most mi vgyunk emberfórban, de Biros a kapufát találja el. Madaras labdát szerez, s Kiss Gergely óriási gólt lő, 8-8. Segít rajtunk a kapufa, jöhet a hosszabbítás második fele.

Hosszabítás, 2. félidő: Kásás hozza el a labdát, de a támadásunk nem jó. Kontrafault a túloldalon, de Varga a blokkba lő. Nem figyelünk, Markovic gólt lő, 8-9. Elveszítjük a labdát. Ha gólt kapunk, vége a reményeknek. Egy lövés után a bírók visszaadják a horvátoknak a labdát, pedig Szécsi nem ért bele a mellé szálló lövésbe. A horvátok gyakorlatilag végigtámadhatják a hátralévő időt. Tíz másodperc van hátra, Rudic időt kér. Vége, a horvátok a világbajnokok.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!