Közélet

2007.04.02. 10:16

Kirabolta a benzinkutat, otthagyta autóját

Pécs | Hétfőre virradó éjszaka kiraboltak egy pécsi benzinkutat - ám mivel az elkövető kocsiját a töltőállomáson hagyva gyalog menekült, pár órán belül el is kapták a rendőrök.

BAMA

Az egyik uránvárosi benzinkúton vasárnap éjszaka megállt egy férfi kocsijával, s arra kérte a töltőállomás kezelőjét, hogy tankolja meg az autóját. Közben besétált az eladótérbe, ahol egyszer csak pisztolyt szegezett a pult mögött álló fiatal női alkalmazottra, és a bevételt követelte. Az érthető módon megrémült eladó nem mert ellenkezni, így átadta a kasszában lévő bankjegyeket – a pontos összeget a rendőrség nem közölte – a rablónak.

A férfi ezt követően el akart menekülni, csakhogy kocsija kulcsait még a tankolás kezdetekor átadta a benzinkutasnak. Ennek a körülménynek a felismerését követően úgy döntött, gyalogosan próbál eliszkolni, s futásnak is eredt. Miután az autója a helyszínen maradt, a rendőröknek viszonylag egyszerű dolguk volt. A rendszám alapján azonosították a vélt elkövetőt, majd lesben álltak a lakásánál.

A nyomozók számítása teljes mértékben bevált, ugyanis néhány óra múlva valóban meg is jelent házánál a férfi, akit őrizetbe vettek. Megtalálták nála az elrabolt pénzt is, valamint a menekülése közben bejárt területet átvizsgálva az egyik utcában az ott eldobott pisztolyát is meglelték. A gyanúsított ötvenhárom éves, s eddig nem volt összeütközése a hatóságokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!