Közélet

2007.04.04. 09:27

Megújult a harkányi gyógyfürdőkórház

Harkány | Több mint 1,1 milliárd forintból újjászületett a Zsigmondy Vilmos Gyógyfürdőkórház legrégebbi épületszárnya, amelynek hivatalos átadására csütörtökön kerül sor.

K. J. (Dunántúli Napló)

Kerécz Tamás főigazgató tájékoztatása szerint a kórház 2004-ben nyújtott be pályázatot 80 aktív ágy rehabilitációssá alakítására, egyben az A épület átépítésére. A pályázat sikeres volt, 2005. február 23-án szerződést is kötöttek. Az építkezés idejére egyes részlegeket a kórház más részeibe költöztettek, így a kezelések zavartalanul tovább folyhattak, s az intézmény a rekonstrukció előtti kapacitással üzemelt az építés teljes időtartama alatt is. Az átépítés során egyebek között három orvosi rendelő, az épülethez méltó közlekedő-, és váróterek, új labor és ergoterápiai helyiség is készült. Mint a főigazgató elmondta, a megvalósult beruházást nem végállomásnak, hanem jó kezdetnek tekintik, amelyet szándékaik szerint további sikeres fejlesztések követnek. Kerécz Tamás a szakmai programról szólva közölte, a felújított szárnyban mozgásszervi betegségek kezelésére, műtétek és balesetek utáni rehabilitációra kerül majd sor, újra felhasználják a gyógyvíz adta lehetőségeket a különböző bőrbetegségek – így például a pikkelysömör –, a belgyógyászati gyógyítás és a krónikus nőgyógyászati gyulladások kezelése terén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!