Hírek

2007.04.05. 19:04

Rövidülne a cégbejegyzési idő a törvénnyel

A cégeljárási törvény módosításával Simon Gábor, az MSZP parlamenti képviselője szerint gyorsabban, egyszerűbben és olcsóbban lehet céget alapítani, a tervezett változtatás mindenek előtt a kis- és középvállalatok érdekeit szolgálja.

BAMA

A cégek létrehozása esetében nem kell mást tenni, mint egy ügyvédet felkeresni, aki elkészítheti majd az aláírási címpéldányt. A jövőben a cégbírósági bejegyzésnél a bankszámla megnyitása nem lenne szükséges. Ha elfogadják a törvényjavaslatot, egy kft. ötszázezer, egy zrt-t pedig ötmillió forint jegyzett alaptőkével hozhatnak létre a cégtulajdonosok. Lerövidülne az ügyintézési határidő, idén ősztől két nap alatt, 2008. júliusától csupán egy óra alatt lehetne bejegyezni egy új céget. Ágh Péter, a Fidesz képviselője úgy véli, a szocialisták nem tudják mi a gondjuk a hazai kis- és középvállalkozásoknak, mert nem az a lényeg, hogyan lehet céget létrehozni, hanem hogyan maradjanak életképesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!