Egyéb

2007.04.11. 06:01

A Mercedes S osztály lett az év luxusautója

A Mercedes-Benz S osztály nyerte el az angol Fleet News magazin Az év luxusautója díját 2007-ben. A limuzin ötödször részesült ebben az elismerésben.

ÁNT

[caption id="" align="alignleft" width="260"] A Mercedes-Benz S osztály rengeteg díjat kapott az elmúlt évtizedekben
[/caption]A magyarázat szerint az S osztály „az abszolút csúcsot jelenti”. Eleget tesz a luxusautókkal szembeni elvárásoknak. A Fleet News díját megelőzően az S osztály hetedszer lett kategóriájának győztese a What Car? Magazin legutóbbi versenyén. „A rangos elismerések azt bizonyítják, hogy az ügyfelek körében rendkívül kedvelt az S osztály, amely ötvözi a legkiválóbb technológiát és a legmodernebb motorokat” – nyilatkozta az elismerésre reagálva Kevin West, a Mercedes Car Group értékesítési vezetője.

Az S osztályt nem csak a magazinok magasztalják: a német TÜV környezetvédelmi tanúsítványát a világon elsőként kapta meg 2005-ben. Mindemellett az S osztályon vezettek be elsőként egy sor biztonsági újítást, a többi között a hárompontos biztonsági övet, a blokkolásgátlót, a légzsákot, illetve a Pre-Safe veszélyfelismerő rendszert. A típus 1969 óta csaknem 70 díjat kapott: Autó Oscart (1971), az Év Autója díjat (1999), és a Világ Legjobb Autója kitüntetést (1993, 2000, 2001).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!