Hírek

2007.04.21. 10:27

Demszky állít, az EU cáfol

Ahogy elnézem, a legjobb az lenne, ha azokat a bizonyos fúrópajzsokat Münchausennek neveznénk el. Merthogy mesébe illő lódítások vették és veszik körül a 4-es metró dolgait.

Stanga István

A 4-es metró ügye az, amelynél keresve sem talál jobb témát valaki, akár kormánypárti, akár ellenzéki az illető. Kampánycélra kiválóan alkalmas (elvégre ki ne szeretné fejleszteni a tömegközlekedést), és persze, az ezzel kampányolók támadására is, hiszen a szavakon túl érdemleges történést hosszú időn keresztül aligha tudott bárki is felmutatni.

Alapvetően ma is ugyanitt tartunk, ha csak azt nem tekintjük jelentős előrelépésnek, hogy nevet keresünk a fúrópajzsoknak. Talán a véget nem érő totojázás, no, meg természetesen a finanszírozás tisztázatlansága késztette arra Demszky Gábort, hogy brüsszeli tárgyalásain felvesse a metró ügyét, pontosabban az EU-támogatás szükségességét. És láss csodát, győztesen tért haza, hiszen – mint elmondta az unió szakemberei ígéretet tettek arra, hogy a kohéziós alapból jut majd pénz az új metrónkra is.

Sajnos, a csoda csak addig tartott, amíg valaki meg nem kérdezte az EU illetékeseit. A közlekedési biztos szóvivője ugyanis nem erősítette meg,  hogy bármiféle konkrét ígéret elhangzott volna. Mint kiderült, már csak azért sem lehetett erről szó, mert még a projekt dokumentációját sem adtuk be.

Hát, erre most mit lehet mondani... Valaki kétségkívül nem mond igazat. És az is joggal gyanítható, hogy nem az EU embereiről van szó. Most már csak az érdekelne, miért volt szüksége a főpolgármesternek arra, hogy magára szabadítson médiumokat, pártokat és egyszerű halandókat. Netán úgy ítélte meg, hogy Brüsszel van annyira messze, amennyiről egyszerűen nem érhet ide a valóság? Vagy abban bízott, ha már egyszer mond valamit, azt úgysem cáfolják meg odakintről? Nem valószínű. Sokkal inkább azt gondolhatta, hogy a 4-es metró dolgát már úgyis annyi füllentés vette körül, hogy eggyel több igazán nem számít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!