Hírek

2007.04.24. 06:33

Magyar építő cégek is profitálhatnak az EB-ből

Elképzelhető, hogy a magyar építőipari cégek az Eb-rendezés elbukása ellenére is profitálhatnak a rendezvény generálta fejlesztésekből

Vég M.

Már hat napja kiderült, hogy a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság rendezési jogát nem Magyarország és Horvátország, hanem Lengyelország és Ukrajna nyerte el, ám a parlamentben hétfőn még mindig a kudarc okairól vitatkoztak.

„Minden idők legnagyobb pályázati költségvetéséből minden idők legnagyobb bukását értük el” – utalt az egymilliárdos keretre Bánki Erik. A parlament sport- és turisztikai bizottságának fideszes elnöke hozzátette: egyértelműen Gyurcsány Ferenc kormányfő hiteltelenségének köszönhető, hogy még az ukrán gazdaság is több bizalmat kapott az UEFA-tól, mint a magyar.

„Volt egy kegyelmi időszak, amikor minden politikai erő összefogott, de az eredményhirdetés után sejtettem, hogy politikai sárdobálásra fogják felhasználni a döntést” – reagált Lamperth Mónika sportért felelős miniszter.

Elképzelhető, hogy a magyar építőipari cégek az Eb-rendezés elbukása ellenére is profitálhatnak a rendezvény generálta fejlesztésekből. „A hagyományos kapcsolatok és a földrajzi közelség miatt a magyar vállalkozásoknak mind a lengyel, mind az ukrán piacon jó esélyük van” – mondta lapunknak Kaszics Miklós. Az ITDH Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. igazgatója hozzátette: az informatikai és elektronikai cégek is reménykedhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!