Közélet

2007.04.24. 18:34

Pogányi reptér: Pécs többségi tulajdont szeretne

Pécs | A pécsi önkormányzat többségi tulajdonhoz szeretne jutni a pogányi repteret üzemeltető cégben, ahol most fele-fele arányban osztoznak a megyei önkormányzattal. Az ok: a megye kevesebb pénzt ad idén.

BAMA

A megyei és a pécsi önkormányzat ötven-ötven százalékban tulajdonosa a pogányi repülőteret üzemeletető kft.-nek. A város részéről arra hivatkozva, hogy Baranya idén jóval kevesebb pénzt ad a cég működtetetéséhez, felvetették, hogy többségi tulajdonhoz szeretnének jutni a társaságban. A megye vezetői nem kívánnak változtatni az arányokon, ezzel szemben azt tervezik, hogy további önkormányzatokat is bevonnak a működtetésbe. Gonda Tibor, Pécs alpolgármestere szerint nem céljuk, hogy „kifúrják” a megyét a kft.-ből, így elfogadják szándékuk elutasítását.

A repülőtérrel kapcsolatos hír, hogy azt követően, hogy egy német légitársaság még az első gép elindítása előtt törölte a Stuttgart és Pécs között közlekedő járatait, a Pogányból Korfura nyártól közlekedő charterekkel nincs probléma, sőt, egyes időpontokra már minden jegy elkelt.

További részletek a Dunántúli Napló szerdai számában

Címkék#Gonda Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!