Vélem-én

2007.04.26. 11:37

Az élet nem habostorta

EKN | Fesztiválszerű tüneteket is produkált második napján az Egyetemi Kulturális Napok, ahol a Peet megmutatta oroszlánkörmeit, kiderült, miért népszerű a CozomBolis és valószínűleg az egész EKN legsajátosabb sóját produkálta a Rückvärz. Bónuszként focit lehetett nézni.

Violator

Egyre nagyobb a gyanú, hogy a legnagyobb gond az EKN koncertrészével a vadiúj, amúgy nagyon jó helyszín, ugyanis bár a szerdai érdeklődés többszöröse volt a Hevesi Tamással súlyosbított keddinek, még így is elfért volna jó pár néző a gasztrókertben és sátorban. Hiába, az Expo Centert be kell járatni, 2010-re talán még lehet is belőle valami.

A hangulat így határozottan barátságos és családias (na jó, egy viszonylag nagy család) volt a város presztízsépítményének udvarában az esti órákban. Először a helyi AngelZ lépett a színpadra, akiknek dallamos, érzelmes rockzenéjével nem volt sok baj, bár az az érzésünk sem lehetett, hogy megváltanák a világot. Ez persze egyáltalán nem baj, az már inkább, hogy koncertjük végén elég csúnyán elbántak a Eurhytmics klasszikusával, a Sweet Dreams-el. 

A Peet fél kilenc utáni kezdése idején már nézőcsapatról lehetett beszélni, és a szigetvári fiúknak sikerült is mozgásra bírni a sátorban tartózkodók nagy részét, még úgy is, hogy többen a friss levegő, mérsékelt árú sör, foci kombót választották a Gasztrókertben. A Peet mindenesetre koncertról-koncertre jobb, az elektronikus effektezés nagyon szépen harmonizál dalaik többségben a rockos megszólalással, és az elektronikus és rock ritmusok fúziója garantáltan megmozgatja a lábakat. A Peet sumákban az egyik, ha nem a legjobb helyi koncertzenekarrá vált.

A CozomBolisnak nem volt könnyű dolga utánuk, még úgy sem, hogy a sátorban már szinte tömeghangulatot sikerült varázsolniuk. Hát igen, menet közben lassan véget ért a meccs. A szolnoki zenekar emellett megmutatta népszerűsége okát. Reggae-s beütésű zenéjük ideálisan táncolható, engem ettől csak az tartott vissza, hogy kissé távol áll tőlem ez a zenei világ.

A pirotechnikával és igencsak bizarr színpadi szereléssel Rückvärz sokkal jobban érdekelt, ám ezzel nagyobbrészt egyedül voltam, miután a zenekar csak hosszadalmas szerelés után állt a színpadra. Az ok igencsak egyszerű volt: csendháborítás miatt megérkezett a pécsi rendőrség és lejjebb kellett tekerni a hangerőt. Tekintve, hogy eddig úgy tűnt, hogy az Expo Center legnagyobb hátránya (hogy a semmi közepén található) egyben a legnagyobb előnye is, mert errefelé aztán a kutyát nem zavarhatja a tíz utáni hömbölgés, ez elég sajátos fejlemény volt. A jövő évi PEN-t szerintem az uránbányában kellene tartani.

Az élet nem habostorta, énekelték  Rückvärzék, és tényleg nem az. A késlekedés miatt a nézők nagy része lelépett, a megszólalást pedig hatékonyan kiherélte a hangkorlátozás. A koncert így is egy élmény volt a Rammstein-szerű, de szerencsére magát nem véresen komolyan vevő megszólalással, csak lehetett volna sokkal jobb is. Cop bulija ezek után érdeklődés hiányában elmaradt, így hál'' Isten több feljelentés sem érkezett. Meglátjuk, mit szólnak ma a környéken nem lakók a Bëlgához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!