Sport

2007.05.05. 14:52

Ősszel idegenben is nyert a PMFC

Paks-Pécs | Nyernie kell idegenben a Paks ellen szombaton pályára lépő PMFC-Pécs Plaza csapatának, ha jövőre is az élvonalban akarnak szerepelni.

K. M. A. (Dunántúli Napló)

Pécs | A PMFC-Pécs Plaza labdarúgócsapatának szekere nagyon beleragadt a sárba, nehéz is onnan kirángatni. Az utóbbi hetekben kevés sikerélménnyel gazdagodtak a futballisták: az eredményeket tekintve lényegében semennyivel, hiszen hat mérkőzés óta képtelenek nyerni. Mindössze abba kapaszkodhatnak, hogy a Budapest Honvéd ellen hazai pályán némi fölényben játszottak, ám mivel helyzeteiket nem használták ki, a hajrában jött egy vendégtalálat, s ezzel az újabb pofon.

Ugyanakkor itt az ideje kimászni a gödörből, ha a következő szezonban még élvonalbeli csapatot akarnak működtetni Pécsett. A Paks elleni mai bajnokin nyernie kell Keszei Ferenc együttesének, s ha valóban segít, a szurkolóknak is buzdítaniuk kell Dieneséket: legalább ne a saját közönségtől kapott gúnyolódó bekiabálások kössenek csomót a pécsi lábakra.

– Legutóbbi két hazai bajnokinkon erős ellenfelekkel játszottunk, s mind a Zalaegerszeg, mind a Honvéd ellen győzelmet érdemeltünk volna – mondta Keszei Ferenc vezetőedző. – Kiélezett, nehéz mérkőzést várok, a Paks remekül védekező csapat, de nekünk kellő önbizalmat adhatott, hogy ősszel idegenben is legyőztük, majd a télen felkészülési mecscsen is jobbak voltunk.

A pécsieknél Herbert Roland könyökműtétje, Győri János pedig vádlisérülése miatt nem játszhat. A Paksban várhatóan már szerepelhet a Fehérvárról igazolt korábbi válogatott támadó, Horváth Ferenc. A találkozót a hölgyek és a tizennégy éven aluli gyerekek ingyen tekinthetik meg.

Pénteki eredmény: Újpest – Debrecen 2-0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!