Közélet

2007.05.07. 16:35

Szalmonella fertőzött a pécsi konferencián

Pécs | Az ÁNTSZ vizsgálatának hétfőn nyilvánosságra hozott eredménye szerint szalmonella-fertőzés miatt lett rosszul egy pécsi konferencia több résztvevője, akik közül ketten kórházba is kerültek.

{b}

Mint arról korábban beszámoltunk, április végén Pécsett, az egyik ismert, nagyobb rendezvényeknek is helyet adó létesítményben biztonságtechnikai konferenciát és kiállítást szerveztek. A több napos programon hideg- és meleg ételeket is felszolgáltak a részvevők számára. A rendezvényen megfordultak közül többen is hányással, hasmenéssel és lázzal járó tüneteikkel jelentkeztek a megyei kórházban, ketten kórházi kezelésre is szorultak.

A tisztiorvosi szolgálat vizsgálata a betegek székletmintáiból a szalmonella jelenlétét mutatta ki. A vizsgálat azonban még nem ért véget: azt pontosan továbbra sem tudni, mi okozta a fertőzést, mert a rendezvényről ételminták nem maradtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!