Közélet

2007.05.12. 11:12

PlayStationt kapott a nagybeteg Ádám

Pécs | Pénteken teljesült a pécsi gyermekklinika onkológiai osztályán komoly betegségben szenvedő kisfiú álma: Ádám egy PlayStationt kapott a Csodalámpa segítségével.

K. F. (Dunántúli Napló)

[caption id="" align="alignright" width="323"] A nyolcéves Ádám rögtön játszani is kezdett a tegnap átadott ajándékkal (fotó: Pásztor Éva)
[/caption]A Csodalámpa Alapítvány célja, hogy kívánságok teljesítésével egy-egy nagyon beteg kisgyerek élete legalább néhány órára vagy napra gondtalanabb legyen. Hogy megtörjön a betegség szörnyű rutinja: több héten át tartó kórházi kezelés, néhány nap otthon, majd újra kórház hosszú hónapokon, éveken át.

Tegnap a pécsi gyermekklinika onkológiai osztályán egy komoly betegségben szenvedő kisfiú kívánságát teljesítették. Bezdánné Végh Tünde, az alapítvány baranyai segítője egy PlayStationt adott át a nyolcéves Ádámnak, aki azonnal örömmel merült el a játékba. Ő volt a 467. kisbeteg, akinek a kívánsága a három éve – amerikai mintára létesült – alapítvány révén teljesült. Hogy csak példálózzunk: nemrég a 10 éves pécsi Bence elektromos gitárt kapott, a 17 éves kozármislenyi Zsófia a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjén a Bayern München meccsén szurkolhatott, a siklósnagyfalui 13 éves Helena kerékpárra, a 17 éves komlói Vanda pedig egy kutyakölyökre vágyott.

Álmaik teljesültek. Felkai Márta, az alapítvány menedzsere kérésünkre elmondta, hogy a szegény sorsú, 3 és 18 év közötti, orvosilag igazoltan „életet fenyegető betegségben szenvedő” gyermekek fordulhatnak hozzájuk. Orvosaik, szüleik segíthetnek ebben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!