Hírek

2007.05.21. 18:05

Orbán már kormányozna

Adócsökkentésre és a kiadások befagyasztására lenne szükség az ellenzék szerint

BAMA

A Fidesz akár már holnaptól kész a kormányzásra, jelentette ki hétfőn Orbán Viktor a pártkongresszus-értékelő sajtótájékoztatóján. A pártelnök kifejtette: ha a Fidesz megkapná a bizalmat, három azonnali intézkedést tennének: reálértéken befagyasztanák a közkiadásokat, adócsökkentést hajtanának végre és megszüntetnék a gazdasági növekedés útjában álló problémákat.

Példaként említette a korrupciót, illetve az elviselhetetlen mértékű bürokráciát. A közkiadások befagyasztásával kapcsolatban megemlítette: erre azért van szükség, hogy ne történhessen meg az, ami az egészségügyet fenyegeti, ahonnan az elkövetkező három évben 250 milliárd forintot vonnak ki.

„Nem pártokról beszélünk, hanem arról az egyszerű tényről, hogy a politikai osztálynak, az ország vezetésére vállalkozó személyeknek párthovatartozásra való tekintet nélkül egyetlen hivatása van: biztosítani, hogy az országban jól menjenek a dolgok” – mondta Orbán Viktor pártelnök

Szíjjártó Péter szóvivő a Fidesz hétvégén tartott kétnapos kongresszusáról elmondta: több mint 1700 küldött vett részt a tanácskozáson, s 15 ezer látogatója volt a kongresszust kísérő közösségi és szabadidős programoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!