Egyéb

2011.04.01. 15:26

Hírmorzsák 140 karakterben - tőlünk és másoktól

A koncepció veleje: csak a lényeget, de azt gyorsan. Közösségi platformként a Twitter nem versenyezhet a Facebookkal, de akinél a tájékozódás a fontos, annak itt a helye.

BAMA

A Twitter lényegesen nyitottabb mint a Facebook: ahhoz, hogy kövessünk valakit, nem kell tőle pozitív visszajelzés (akit felveszünk a listánkra, mindössze egy email-értesítést kap arról, hogy figyeljük). Mivel egy-egy üzenet legfeljebb 140 karakter lehet, rövidre kell fogni a mondandót, a lényegre kell törni, határozottan. A megszállott hírfogyasztók közül éppen ezért sokan erre a 140 karakterre esküsznek.

Éppen ezért a Facebook mellett a Twitteren is jelen vagyunk. Pontosabban magyar megfelelőjén, a Yamm!-on. Arra törekszünk, hogy röviden, velősen, de a lehetőségek szerint közvetlen hangnemben írjuk meg, ami szerintünk fontos. Aki követ minket, ezeket a hírmorzsákat saját üzenőfalán is olvashatja. Így:

new Yamm.Widget({

'app' : 'bama',

'divId' : 'yamm-widget',

'q' : 'USERLIST:bamaszerk',

'noMentions' : true,

'noLinks' : false,

'wordBlacklist' : true,

'width' : '600',

'height' : '150',

'mainTitle' : '',

'subTitle' : '',

'avatars' : true,

'theme' :

{

'shell' :

{

'color' : 'ffffff',

'linkColor' : 'f6f1eb',

'bgColor' : '31ccff'

},

'tweet' :

{

'color' : '222222',

'linkColor' : '31ccff',

'bgColor' : 'ffffff'

},

'customCSS' : '',

'customHTMLFormatter' : ''

},

'charset' : 'UTF-8'

}).start();

De a Yamm! jóvoltából nem csak mi jutunk szóhoz. A bama.hu főldalán található dobozban a teljes magyar Twitter-áradatból szűrjük ki a Péccsel, Baranyával kapcsolatos üzeneteket.

És hogy miért a Yamm! a favorit? Mi mondjuk a megyére szabott doboz miatt eleve nagyon szeretjük, de ugyanilyen hasznos a magyar trendkövetés (milyen témákról írnak legtöbbet a felhasználók?), a magyar celebek, hírességek üzenet-gyűjteménye. A Twitterhez képest az is plusz, hogy remek gyűjteményeket kínál képekből és videókból, ami mindenképpen egyedi szolgáltatásnak számít, hasznos és szórakoztató is. Ráadásul a regisztráció is így a legyegyszerűbb - itt lehet nekivágni.

És után persze követni minket - itt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!