Közélet

2016.10.22. 18:13

Ismét jól vizsgáztak a Pécsi Mentőkutyák

Jászberényben október 14-16 között több ország közel 70 mentőkutyás párosa mérte össze tudását a Nemzetközi Mentőkutya Vizsga és Verseny programjain.

bama.hu

A három napon át tartó szintfelmérőn osztrák, szlovák és magyar mentőcsapatok képviselői teljesítették a rom- és területkutató feladatokat, valamint az ehhez kapcsolódó engedelmességi gyakorlatokat. A szintet teljesítő kutyák alap-, közép- és felsőfokú mentőkutya vizsga teljesítéséről kaptak igazolást.



A sikeres vizsga jelenti a mentőkutyák belföldi, vagy akár külföldön előforduló vészhelyzet esetén a bevethetőséget. A vizsga két részből állt, egyik részében a kutya engedelmességét, irányíthatóságát ellenőrzik,

A másik része a keresés, a területkutató kutyák erdős, bokros terepen keresnek eltűnt személyeket, a romkutatók pedig egy katasztrófahelyzetet szimuláló, romos területen kutatnak élő emberek után.

A Pécsi Mentőkutyás Egyesületből, Görgey Évi Ginger nevű 14(!) hónapos Golden retrieverével és Kiss Csaba Tóbiás nevű Border collie kutyájával  vettek részt vizsgán, és RH-FL-E kategóriában és sikeresen teljesítették! Így most már ők is hivatalosan csatlakoztak a mentőkutyák köréhez. Pécsi Mentőkutyás Egyesületnek most már a Jon nevű Labradorral együtt három olyan kutyája van, aki rendelkezik Nemzetközi Mentőkutya vizsgával. A csapathoz tartozik még Csapó Gábor kópé nevű 12 hónapos képzés alatt lévő Mudi mix kutyájával, illetve a Kneif Róbert segéd vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!