Hírek

2010.11.22. 16:01

Kgfb és casco együtt - Kedvezménnyel csábítanak a biztosítók

A múlt évben a casco szerződések száma megegyezett a négy évvel korábbi 850 ezerrel, míg a díjbevétel 104 milliárd forintról 90 milliárdra csökkent - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) az MTI-vel.

MTI Eco

A közlemény az új autó értékesítés visszaesésével magyarázza azt, hogy nem növekedett a casco szerződések száma, az ilyen védelmet ugyan is a finanszírozott autók mögött álló bankok, és lízing cégek igénylik leginkább. Amíg 2006-ban 187 ezer, addig tavaly mindössze 78 ezer új autó kelt el.

A biztosítók úgy próbálják legalább a casco szerződések számát szinten tartani, hogy módozatokat dolgoznak ki a használt autókra is. Különösen a mostani kgfb kampányban aktívak a biztosítók abban, hogy a két autós szerződést - jelentős díjengedménnyel - egyszerre kötessék meg az ügyfeleikkel - idézi a közlemény Molnos Dániel MABISZ főtitkárt. A főtitkár hozzátette, hogy az új típusú casco biztosításokat a piac felmérése után hozták létre a biztosítók.

Minden eddiginél aktívabbak az autósok az idei biztosítóváltási szezonban – állapította meg korábban a Biztosítás.hu. Az első hét erős kezdése után jól látszik, a legtöbb autós már rutinos váltóként kezeli a helyzetet, őket is meglepheti azonban, hogy az idén a kötelező mellett a casco is lényegesen olcsóbb lett, sőt az ezen megtakarítható összeg még a kötelezőt is jóval megelőzi: átlagosan ugyanis 35 ezer forinttal válthatnak olcsóbb cascóra ez év novemberében az autósok. Ez az összeg közel háromszorosa a kötelezőn megtakarítható átlagosan 12-13 ezer forintosnak

A mintegy 800 ezer autóst érintő cascót a kedvező ár mellett azért is könnyebb most már lecserélni, mivel az idén a díjak számítása a kötelező biztosításhoz hasonlóan a forgalmi engedélyben szereplő adatokból történik. Mindez azt jelenti, aki kgfb-díjat kalkulál, az további adatok megadása nélkül kaphat cascoajánlatot, így a biztosítás megkötése és a váltás éppen olyan egyszerű, mint a kgfb-nél.

MTI Eco -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!