Hírek

2013.05.13. 09:59

Tornádó tombolt a Nyírségben - videók

Az idokep.hu szerint idén ez a második tornádó volt Magyarország területén. Több nyírségi településen is pusztított.

idokep.hu, MTI

Mintegy negyven ház tetőszerkezete sérült meg a vasárnap délutáni viharban a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vaján - közölte a rendőrség a honlapján. Őrben és Nyírmadán is pusztított a tornádó - írta az Időkép.

Az idokep.hu tornádótérképe szerint Magyarország területén idén már volt tornádó, március 10-én Etyeken kavart a forgószél. (Március 31-én a vajdasági Torontáltordán dokumentáltak hasonló jelenséget.)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre már csak az erős szél miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetést Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy, Veszprém és Pest megyére, valamint Budapestre.

Mint írták: az északnyugati szelet kísérő legerősebb széllökés 70-80, a Bakonyban és a Balatonnál kis területen 85-90 kilométer/órás lehet. Délután jelentősen mérséklődik a légmozgás. Északkeleten egy-egy zivatar is kialakulhat, rövid idő alatt 10-20 milliméter csapadék is hullhat - tették hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!