Sport

2016.02.20. 18:24

Március elején kezdődhet a mislenyi stadion építése

Egyelőre bizonytalan, hogy mikor kezdődhet meg a kozármislenyi futballstadion átépítése, ám szerencsés esetben akár már március elején elkezdődhetnek a munkálatok. Nagy kérdés, hogy a csapat számára ez szerencse-e vagy sem.

Szakács Miklós

Idén, 400 millió forintból újul meg a kozármislenyi futballstadion. Korábban arról szóltak a hírek, hogy márciusban el is kezdődhetnek a munkák, így arról érdeklődtünk Feleki Attilánál, a mislenyi futballcsapat tulajdonosánál, hogyan áll jelenleg a rekonstrukciós projekt.

– A közbeszerzési eljárásnak meglett a győztese, most az eljárás lezárása zajlik éppen – mondta el Feleki. – Ha minden a terv szerint halad, akár már március 7-én elkezdődhet a munka. Ugyanakkor lehetséges, hogy a második helyezett megtámadja az eljárás végeredményét, így egyelőre bizonytalan a rekonstrukció kezdete.

Az mindenesetre biztos, hogy ha elindul az építkezés, az NB III.-ban listavezető HR-Rent Kozármislenynek ideiglenes otthon után kell néznie, és tekintettel arra, hogy akár heteken belül szükség lehet az albérletre, egyre sietősebbé válhat a B terv élesítése.

– Több lehetőség is van, természetesen igyekszünk a lehető legjobb megoldást megtalálni , árulta el a sportvezető. – Ott van például a Várkői Stadion, ott viszont több millió forintot is rá kellene költenünk a létesítményre, hogy alkalmas legyen egy NB III.-as mérkőzés megrendezésére. Egyelőre még nincs meg az albérlet, de meg fogjuk találni a legjobb megoldást.

Nem lesz könnyű a tavaszuk

A stadionépítés kapcsán Feleki Attila arról is beszélt, hogy jelenleg nincs éppen irigylésre méltó helyzetben a labdarúgócsapat.

– Jelenleg több sebből vérzünk – mondta a tulajdonos. – A télen többen is távoztak a csapattól, igazolni nem nagyon tudtunk, így jelenleg szűkös a keretünk, nem lesz egyszerű a tavasz. Ehhez jön hozzá, hogy hamarosan albérletbe kell költöznünk, gyakorlatilag tavasszal nem lesz hazai meccsünk. Azt hiszem, mondanom sem kell, ez mekkora hátrány. Ehhez jön még az, hogy az ideiglenes otthonunk minden költsége is terhelni fog minket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!